
Azjatyckie słodycze zaskakują smakiem i wyglądem. Wyrabia się je ze składników, które Europejczykowi nie kojarzą się ze słodkościami: zielonej herbaty, wodorostów, głogu, agawy, papryczek chilli, liści pandanu (smakują jak wanilia), dyni, fasoli, tamaryndowca, itd. Wygląd słodyczy z Azji również jest wyjątkowy – przyciągają oczy żywymi kolorami, realistycznymi, ale też fantastycznymi formami, uwodzą aromatem.
Azjatyckie słodycze zachwycają kolorami i smakiem
Azjatyckie słodycze cieszą się tak dużym zainteresowaniem, że producenci tacy, jak Nestle, oferują swoje flagowe wyroby w wersji azjatyckiej. Furorę zrobiły batony KitKat o smaku zielonej herbaty, truskawki, melona, banana z czekoladą, jagód, itp. Szata graficzna opakowań jest zachwycająca, kolory polewy na batonikach również należą do nietypowych – różowe, zielone, fioletowe, żółte. Nic dziwnego, że budzą zainteresowanie klientów przyzwyczajonych do wafelków oblanych zwykle ciemną, mleczną lub białą czekoladą.
Do najbardziej znanych azjatyckich słodyczy zaliczają się paluszki Pocky. Występują w niezliczonych wersjach smakowych i kolorystycznych. Można wybierać spośród Pocky o smaku jagodowym, truskawkowym, migdałowym, ciasteczkowym, kokosowym, arbuzowym, mango, czekoladowym i wielu innych. Jak smakują azjatyckie słodycze – warto przekonać się samemu.